L’Associació Mileva per a l’eradicació de la violència de gènere i familiar de Vic, és el resultat de la iniciativa d’un grup de persones de la ciutat de Vic, que vam sentir la necessitat d’implicar-nos d’una forma activa i compromesa per a l’eradicació de la violència de gènere.

Tots sabem que hi ha un dia internacional per a la no violència de gènere, però vam pensar que un dia és poc per recordar i sensibilitzar la ciutadania envers aquesta problemàtica.

Per això vam decidir crear l’associació, i implicar entitats o associacions i fer un treball més continuat i divers, per així trencar el silenci, i que es perdi la por i la vergonya a parlar-ne. No podem quedar-nos passius i evadir la realitat.

Objectius


Els nostres objectius són:

1. Treballar per fer visible la realitat i la magnitud de la violència vers les dones, majoritàriament, i la seva repercussió en els nens i joves, incidint en la coeducació  i la prevenció en els nostres fills. Ens neguem a ser-ne còmplices amb el nostre silenci.

2. Sensibilitzar la ciutadania, desvetllant les creences i els estereotips culturals que afavoreixen i sustenten aquesta violència vers les dones i es transmeten de generació en generació.

3. Manifestar la dimensió social del fenomen i evidenciar la necessitat de crear mesures per prevenir la reproducció contínua d’aquestes pautes de conducta i treballar des de la coeducació per a una igualtat de gènere.

4. Ajudar a difondre públicament els recursos existents d’atenció a les víctimes de violència i exigir-ne de nous.

5. Treballar en xarxa amb d’altres entitats i associacions que vulguin unir esforços per l’eradicació de la violència domèstica.

Volem que l’associació sigui un punt de trobada, un lloc de comunicació, on la gent s’hi senti acollida i sigui una possibilitat més per a les persones afectades per aquesta problemàtica. I fer divulgació amb xerrades i tallers dels problemes de la violència de gènere.

A l’associació se li va posar el nom de Mileva en honor de Mileva Maric, primera dona d’Einstein. Sabem que van estudiar Física junts i sembla ser que la Teoria de la Relativitat la van desenvolupar conjuntament.  La va maltractar i no li va reconèixer ni valorar, les seves aportacions. per això sempre ha estat una desconeguda per al gran públic.

Creiem que la seva aportació mai ha estat reconeguda i ha quedat com una dona invisible per a la història de la ciència. Per a nosaltres és un exemple a recordar del que ha passat i del que encara passa amb la dona, malgrat els avenços socials dels quals presumim. Creiem, per tant, que encara queda molt de camí per assolir la igualtat entre la dona i l’home.

Convidem a tothom a col·laborar en aquesta iniciativa amb idees i sobretot, cosa molt important per una associació com la nostra sense ànim de lucre, a formar-ne part com a soci/sòcia. Us animem, si més no, a venir a les xerrades i activitats que anirem organitzant durant l’any.